بررسیهای اخیر محققان ایتالیایی نشان میدهد تغییر رژیم غذایی موجب کاهش میگرن میشود. بر اساس این آزمایشات بکارگیری یک رژیم غذایی پرچرب و کم کربوهیدرات که کتوژنیک نام دارد میتواند سردردهای ناشی از مصرف کربوهیدرات را کاهش دهد. محققان این رژیم غذایی را بر روی تعدادی از داوطلبان بررسی کرده و دریافتند که استفاده از رژیم کتوژنیک، موجب میگردد چربیها با سرعت بیشتری نسبت به کربوهیدراتها سوزانده شوند و تعداد سردردها به طور قابل ملاحظهای کاهش مییابد. سرپرست این گروه تحقیقاتی از دانشگاه رم در این باره میگوید:
فرضیه ما این بود که ترکیب کتونها و تغییر واکنش گلوکز در بدن اثرات درمانی در پی خواهد داشت. با کاهش مصرف کربوهیدراتها، بدن برای تامین انرژی به سمت تولید کتون پیش میرود. کتونها ملکولهایی محلول در آب هستند که برای تامین انرژی بدن تولید میشوند و در مقایسه با گلوکز اثرات التهابی کمتری دارند. این رژیم التهاب استریل را نیز کاهش میدهد، نوعی از التهاب که با میگرن ارتباط نزدیکی دارد. در این رژیم بدن روش تامین انرژی خود را تصحیح کرده و برای تامین انرژی از ذخایر چربی بدن استفاده میکند. به همین دلیل است که با کاهش مصرف مواد کربوهیدراتی از میزان سردردهای میگرنی کاسته میشود.
محققان ایتالیایی در یک دوره تحقیقاتی ۶ ماهه ۹۶ زن مبتلا به میگرن را انتخاب کردند. ۴۵ نفر از این افراد به مدت یک ماه از رژیم کتوژنیک و سپس از رژیمهای کم کالری استفاده کردند. سایر شرکت کنندگان نیز رژیم استانداردی را دنبال میکردند. نتایج بررسیها نشان داد که کاهش میگرن و تعداد سردردهای میگرنی در افرادی که از رژیم کتوژنیک استفاده کرده بودند، بیشتر از سایرین بود.
رژیم کتوژنیک علاوه بر تغییر فرآیند سوختی بدن، اثرات دیگری نیز دارد. برای مثال موجب تصحیح عملکرد بدن و کاهش اثرات اکسیداتیو بر سلولها میشود. البته بکارگیری این رژیم ممکن است عوارضی چون خستگی و تهوع را به همراه داشته باشد. محققان بر این باورند که برای اثبات اثربخشی این رژیم به تحقیقات بیشتری نیاز است، زیرا ممکن است عوامل دیگری نیز در این راستا تاثیرگذار باشند.