افزایش سرعت اینترنت وایرلس در آینده از سرعت لود فیلمها بیشتر خواهد بود، به همین دلیل شرکت کوالکام، اینترنت ۵G را بهعنوان کلید اتصال آینده ما، میداند و حتی آن را با ورود و تولید الکتریسیته مقایسه میکند. این شرکت در حقیقت چشم به آینده اینترنت ۵G دوخته است و این موضوع فقط یک رؤیاپردازی صرف نیست.
در نمایشگاه CES به ما گفته شد که شکوه و عظمت تکنولوژی نسل جدید اینترنت بیسیم در حد و اندازههای رباتهای هوشمند، پهپادهای خودکار و تلویزیونهای صفحه عریض نخواهد بود. اما کوالکام میگوید که این تکنولوژی جامعه را به شکلی که ما از تاریخ تولید نیروی برق تاکنون شاهد نبودهایم، تغییر خواهد داد.
استفان مولنکوف مدیر عامل شرکت کوالکام، خطاب به کسانی که فکر میکنند اینترنت ۵G تنها تکرار بعدی ۳G و ۴G است، توضیح داد که چرا نسل بعدی اتصال موبایل، تقریباً سریعتر از سرعت لود و بارگذاری ویدئوهای ۴K است. بیایید اینگونه در نظر بگیریم: اگر اینترنت ۳G طلیعه دار عصر عکس بود و اینترنت ۴G طلیعه دار عصر ویدئو، اینترنت ۵G تمام جهان ما را به یکدیگر گره خواهد زد. اما با این اتفاق قرار است چه چیزی عاید ما شود؟ پخش زنده واقعیت مجازی (VR)، خودروهای خودکار با وضعیت پاسخ فوری و شهرهای متصلی که در آن از خانهها گرفته تا چراغهای برق خیابان، باهم گفتگو میکنند و در ارتباط هستند. مولنکوف اضافه کرد:
اینترنت ۵G نوع جدیدی از شبکه خواهد بود که دامنه وسیعی از دستگاهها را در مقیاس بیسابقهای تحت پوشش قرار خواهد داد. این اینترنت بیسیم تأثیری مشابه تأثیر اختراع و تولید برق یا ساخت اتومبیل خواهد داشت که تمام اقتصاد را متأثر کردند و به نفع جوامع مختلف خواهد بود.
اینها، کلماتی بزرگ از زبان سازنده تراشههای کوچک هستند که در نطق پر آب و تاب او بیان شدند. این سخنرانی با پخش ویدئویی آغاز شد که نیاز را مادر اختراع معرفی میکرد. البته که آینده متصل به هم نتیجه بزرگ فکر کردن است و شرکت کوالکام ایدههای بزرگی برای تولیدات بزرگ دارد تا جایی که از نظر کوالکام، آینده فوق متصل ما بر اساس سه موضوع کلیدی خواهد بود: واقعیت مجازی، اینترنت اشیاء و اتصال برای مأموریتهای حساس همچون خودروهای خودکار و مراقبتهای بهداشتی.
اینترنت نسل بعدی ۵G مسلماً سریع است و بنابراین شما میتوانید در ۱۸ ثانیه یک فیلم باکیفیت ۴K را دانلود کنید. اما چیز دیگری در مورد اینترنت ۵G وجود دارد: دوره واکنش فوقالعاده کوتاه. بله این موضوع جذاب به نظر نمیرسد اما با همین دوره واکنش فوقالعاده کوتاه (کمتر از ۱ میلی ثانیه)، واقعیت مجازی و خودروهای خودکار میتوانند به بخشی از زندگی تبدیل شوند.
در بخش واقعیت مجازی، شرکت کوالکام تراشه ۸۳۵ اسنپدراگون خود را برای اولین بار در نمایشگاه CES به نمایش گذاشت. این تراشه، شرکای کوالکام را قادر به ساخت دستگاههای کوچکتر و سبکتر و نیز باقدرت پردازش بیشتر خواهد کرد. در بخش اینترنت اشیاء نیز کوالکام آیندهای را طرح ریزی کرده است که تمام وسایل دیجیتال میتوانند بدون کابل و دستورالعملهای نصب، با هم در ارتباط باشند. نهایتاً، چیزهایی در مورد اپلیکشن های مأموریتهای حساس مانند خودروهای بدون راننده و پهپادهای شناسایی نیز به گوش ما رسیده است.
شرکت کوالکام از توسعه پلتفرم فلایت اسنپدراگون خود نیز رونمایی کرد. تراشهای که کمتر از یک باتری AAA وزن دارد و انرژی لازم برای شناسایی و نقشه برداری پهپادها را بدون نیاز به منبع انرژی بیرونی تأمین خواهد کرد. بنابراین احتمالاً، اورژانس کمک رسان بعدی را در حال پرواز در هوا مشاهده خواهید کرد. شرکت کوالکام قطعاً مملو از ایدههای بزرگ است و ما هم اکنون برخی از این ایدهها را در نمایشگاه CES شاهد هستیم، هرچند تعدادی از این ایدهها فعلاً در حد ایدههای مفهومی هستند.
منبع: cnet